Cu noua pandemie care ne-a schimbat viețile în ultimele luni, învățăm să trăim după noi reguli, mai mult sau mai puțin restrictive și descoperim, încă o dată, că ne putem adapta relativ ușor la o lume cu totul nouă. În noul context, pescuitul rămâne totuși o activitate sportivă și un hobby care se poate, în continuare, practica în siguranță, păstrând distanțarea socială care oarecum făcea parte din natura acestei activități; pescarii autentici nu pescuiesc neapărat în grup, acest lucru depinzând, desigur, de tipul de pescuit, de zona în care se pescuiește, de tipul de pește, de sezon, de echipamentul folosit etc.

Acum poți cumpără online tot ce ai nevoie

Una din consecințele pandemiei a fost și deschiderea mai multor afaceri online, fie startup-uri, fie variantele online ale magazinelor dedicate acestei activități; astfel, în această perioadă problematică, pasionații de pescuit nu au mai fost nevoiți să meargă neapărat la micile magazine de profil, pierdute printre blocurile din cartier, sau la marile magazine de articole sportive din cadrul mall-urilor. E drept că tendința de a crea posibilitatea cumpărăturilor online de la orice magazine fizice exista de dinainte de pandemie, însă această problemă globală a accelerat fenomenul foarte mult.

Un astfel de exemplu este website-ul unui magazinul de pescuit clujean, www.peskuit.ro. Împărțit pe 8 categorii specializate pe diverse accesorii (Crap, Staționar, Răpitor, Accesorii, Nade, Bagajerie, Camping și Îmbrăcăminte), site-ul pune la dispoziție o funcție de căutare în funcție de preț și de producător și un coș virtual; iar pentru că suntem în plin sezon estival, vei putea găsi soluții anti-țânțari sau diverse accesorii utile la ieșirile în natură, ca de pildă numeroase modele de cuțite pescărești și dispozitive de ascuțit.

Ca și pescar, într-adevăr nimic nu poate înlocui plăcerea de a merge la magazinul fizic, de a putea vedea și testa marfa și, desigur, de a discuta recomandările vânzătorului, însă, când ești în criza de timp și deplasările sunt restricționate sau riscante, magazinele online sunt foarte binevenite.