Pescuitul este uimitor. Presupune disciplină, atenție și multă răbdare. Este un hobby pe care mulți bărbați îl practică deoarece trezește instinctul de vânător din ei.

Însă, când mergeți la pescuit trebuie să aveți în vedere câteva aspecte importante, de la accesorii până la comportamentul și conduita pe care trebuie să le aveți când vreți să prindeți pește.

Câteva sfaturi pentru pescuit

1. Mâncați bine, hidratați-vă și nu stați în soare fără să vă protejați

Nu uitați să beți cât mai multe lichide deoarece puteți să vă deshidratați ușor din cauza căldurii și a apei ce reflectă razele de soare. Nu se recomandă consumul de alcool pentru că deshidratează, iar pentru a vă conserva din energie, o ladă frigorifică cu mâncare este foarte benefică. Pălăriile sau șepcile, precum și scaunele pentru pescuit nu trebuie nici acestea să vă lipsească.

2. Nada pentru crap trebuie să fie calitativă

Așa cum dumneavoastră preferați o mâncare gustoasă, la fel și peștii vor ceva bun. Nada pe care o pregătiți trebuie să fie realizată din ingrediente calitative, iar aromele de înaltă calitate. Fie că vorbim despre aromă de prună, de dude, căpșuni, caviar, sau uleiuri esențiale de scorțișoară, piper, usturoi sau eucalipt, acestea adaugă o notă particulară nadei, iar folosirea lor a fost asociată cu o creștere a capturilor.

3. Protejați-vă ochii

Fiecare pescar trebuie să aibă măcar o pereche de ochelari pentru pescuit. Aceștia se deosebesc de ochelarii normali prin faptul că sunt cauciucați, nu alunecă, lentilele oferă vizibilitate maximă și reduce considerabil reflexia soarelui în apă.

4. Firele de pescuit trebuie să fie rezistente

Poate este de la sine înțeles acest lucru, însă unii pescari fac economii cu firele de pescuit și în cazul în care prind un pește mai mare se trezesc că se rupe firul în timp ce-l scot din apă. Firele de pescuit trebuie să fie rezistente la abraziune, dar și mătăsoase pentru a putea avea o alunecare ușoară prin inele.