Fiecare pescar pasionat de această activitate în aer liber are o mulțime de ustensile pentru pescuit. De cele mai multe ori acestora le este dificil să care cu ei toate accesoriile pe care le-au cumpărat: se încâlcesc unele cu altele, se pierd sau se strivesc.

Poate aveți tot ce vă trebuie pentru a prinde prada mult visată, dar nu știți unde să le căutați.

De aceea este nevoie de puțină organizare. Pentru a vă organiza trebuie să țineți seama de câteva reguli generale privind rucsacul pentru pescuit pe care vi le enumerăm în cele ce urmează.

Rucsacul pentru pescuit

Acesta nu se mai poate încadra la „accesoriu”, ci la „necesitate”. Care sunt, în schimb, cele mai importante caracteristici ale unui rucsac pentru pescuit?

Principala sa calitate ar trebui să fie mărimea. Rucsacul trebuie să aibă compartimente pentru undiță, momeală și mulinetă.

1. Mărimea

Înainte de a cumpăra rucsacul pentru pescuit trebuie să vă gândiți la ce aveți nevoie să luați cu voi când mergeți la iaz. Bineînțeles, depinde în mare parte de prada pe care o aveți în vizor deoarece peștele pe care doriți să-l prindeți dictează calitatea și structura celorlalte ustensile.

Însă, un lucru este cert: rucsacul ideal are o mulțime de compartimente care să vă ușureze accesul la restul accesoriilor pentru pescuit pe care le aduceți cu voi.

2. Rucsac rezistent la apă

Chiar dacă majoritatea rucsacurilor pentru pescuit sunt rezistente la apă există și unele ce nu dețin această calitate. Un astfel de rucsac se păstrează mult mai ușor, este durabil și ține restul celorlalte accesorii departe de apa ce poate să le distrugă.

3. Durabilitate

Poliesterul este, spre exemplu, un material bun pentru rucsacul pentru pescuit, așadar, vânați un astfel de material, chiar dacă poate fi puțin mai scump.

V-am oferit câteva caracteristici esențiale pentru rucsacul de pescuit, dar să nu uitați să puneți în acesta încă un lucru: distracția și voia bună.