În ultimul timp a fost restricționată libertatea de a pescui, dar vestea bună este că acum ministrul agriculturii a declarat că măsurile pot să fie eliminate, puteți pescui în voie alături de prietenii voștri, fără a mai purta mască sau de a păstra distanțarea socială.

Așadar, de o grijă am scăpat. De acum trebuie să ne gândim unde să mergem să pescuim, ce ustensile să luăm, ce fel de undiță ne trebuie și care este cea mai bună rețetă de nadă pentru pești.

Este un subiect întreg de dezbătut, însă acum ne vom opri asupra unui singur detaliu semnificativ: cârligele de pescuit. Pentru că degeaba aveți undița perfectă dacă mărimea cârligului nu este corespunzătoare.

Cârligele de pescuit

Aceste accesorii metalice sunt unele dintre cele mai importante piese implicate în tot acest proces de pescuit. Să dețineți un set de cârlige calitative poate fi mai relevant decât undița în sine, decât mulineta și chiar decât firul de pescuit. Nu spunem că acestea nu sunt importante, însă cârligul este cel care are contact direct cu prada, iar acesta trebuie să fie suficient de puternic pentru a o susține.

Cârligele mici sunt mai greu de detectat de către pești, însă sunt foarte ușor de manevrat și de montat. Mai mult decât atât, pot fi luate de către curent și duse în larg, dar trebuie să admitem că peștele e mult mai ușor de prins cu aceste cârlige.

Nu există o regulă generală de creare a cârligelor pentru pescuit, fiecare furnizor decide ce formă să adopte produsul livrat de el. În funcție de peștele pe care vreți să-l prindeți decideți ce mărime ar fi potrivită pentru el. Important este să nu faceți rabat de la calitate, chiar dacă sunt ceva mai scumpe.

Cârligul este cel care vă aduce peștele țintit, așadar fiți foarte atenți când alegeți modelul pe care-l cumpărați.