Pescuitul, deși pare o activitate destul de banală, nu este întotdeauna așa. Pentru a trece la următorul nivel, este absolut necesar să alegeți ustensilele de pescuit cu atenție, strategic.

În acest sens, vă vom oferi câteva elemente la care să fiți atenți când achiziționați o undiță:

1. Mânerul

Mânerul este de cele mai multe ori fabricat din spumă EVA deoarece oferă o aderență confortabilă și este durabilă. O undiță bună are un mâner lung deoarece vă oferă posibilitatea de a prinde cu ambele mâini undița, mai ales atunci când aveți o captură mai mare.

Însă, în cazul în care doriți să prindeți pești mici, modalitatea rapidă este undița cu mâner mic, fiind mult mai ușor de manevrat.

2. Tubul undiței

Este prelungirea de după mâner, undița în sine. De-a lungul acesteia se regăsesc piese circulare prin care se introduce firul de pescuit. Tuburile sunt construite din plastic, metal sau ceramică. Cel mai bun material pe care puteți să-l alegeți este ceramica.

3. Tijele de pescuit

De obicei, tijele sunt confecționate din grafit sau din fibră de sticlă. Cele din grafit sunt preferate de pescarii profesioniști datorită rigidității lor.

Cât despre cele de sticlă, acestea pot fi încercate de pescarii începători deoarece sunt durabile și se întrețin mai ușor. Mai mult decât atât, tija din sticlă este o opțiune bună pentru pescarii ce doresc să prindă specii mai mari de pești.

4. Greutatea

Greutatea unei undițe este unul dintre principalii indicatori a cât de mult poate să ducă, cât de puternică și rezistentă este. În funcție de prada țintită, aveți nevoie de o undiță cu o greutate corespunzătoare pentru a nu vă îngreuna munca.

O undiță grea, din metal este eficientă în cazul în care vânați specii de pești mari, iar undița din plastic este foarte bună pentru speciile mai mici.