Ce trebuie să știi dacă nu ai mai pescuit

Dacă ești pasionat de pescuit dar nu prea ai avut ocazia să o faci ca un profesionist, este bine să știi câteva lucruri esențiale ca începător.

Ca să-ți fie cât mai simplu, iată câteva întrebări ale pescarului începător: unde?, când?, cum? și cu ce?

La prima întrebare, sigur ai deja răspunsul, probabil ți-ai ales deja lacul sau zona în care vrei să pescuiești. În general, nu ai nevoie de vreo autorizație, mai ales dacă îți alegi o zonă amenajată pentru pescuit sportiv; dacă mergi într-un loc sălbatic e ok atâta timp cât nu face parte dintr-o regiune protejată. Mai important este ,,când” dorești să mergi, pentru că sunt perioade în care pescuitul este interzis (anul acesta, de pildă, perioada de prohibiție a fost de 60 de zile, între 04 aprilie și 02 iunie).

Undița, atitudinea și alte detalii importante

După o zi de pescuit începător, te poți totuși mândri cu ce ai prins? Conform miturilor pescărești aceasta înseamnă că ești foarte norocos, deci profită de acest lucru și încearcă-l în mai multe direcții: lasă jos plasa de pești și verifică și ultimele rezultate loto superbet, nu ți-ar strica niște bani pentru echipament de pescuit profesionist.

Să revenim la miezul problemei – întrebările ,,cum și cu ce pescuiești?” Peștele este sensibil la lumină și sunet, deci va trebui să te înarmezi cu răbdare, să păstrezi liniștea și pe lângă undiță, să ai un scăunel și un suport pe care să pui undița. Ai de stat câteva ore bune, iar în funcție de noroc, așteptarea poate să merite. Undița este recomandat să fie una telescopică, cu fir textil – găsești kituri de pescuit pentru începători la Decathlon sau la magazinele de profil. Tot de acolo poți cumpăra momeala, în diferite variante și arome care atrag peștele mai bine decât momeala ,,clasică” – dar asta doar dacă nu dorești o experiență cu adevărat autentică, la care se adaugă și săpatul după râme.